Foodtrend 2017

Foodtrend 2017

Foodtrend 2017

Gespot in de KEK mama zagen wij de Poké Bowl! We waren meteen enthousiast en snappen ook direct waarom dit een van de trends wordt van 2017! Bovenaan mijn lijstje met favoriete gerechten staat toch wel op nummer één SUSHI. Ik ben er dol op en kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Nu doet de Poké Bowl mij meteen denken aan sushi maar dan in een schaaltje, veel sneller klaar te maken dan een sushi roll (waar ik toch al gauw een hele middag op sta te ploeteren). Nu gaan we zeker de Poke Bowl uitproberen. Naast dat het mij ontzettend lekker lijkt ziet het er ook nog eens verrukkelijk uit en past het goed bij mijn goede voornemens van 2017! Er zijn vele variaties mogelijk.

Foodtrend 2017

Gespot in de KEK mama zagen wij de Poké Bowl! We waren meteen enthousiast en snappen ook direct waarom dit een van de trends wordt van 2017! Bovenaan mijn lijstje met favoriete gerechten staat toch wel op nummer één SUSHI. Ik ben er dol op en kan er dan ook geen genoeg van krijgen.  Nu doet de Poké Bowl mij meteen denken aan sushi maar dan in een schaaltje, veel sneller klaar te maken dan een sushi roll (waar ik toch al gauw een hele middag op sta te ploeteren). Nu gaan we zeker de Poke Bowl uitproberen. Naast dat het mij ontzettend lekker lijkt ziet het er ook nog eens verrukkelijk uit en past het goed bij mijn goede voornemens van 2017! Er zijn vele variaties mogelijk. Om jullie wat inspiratie te geven deel ik hieronder een recept die ik heb gevonden op Culy waarbij het water mij al in de mond loopt….

Recept

Ingrediënten:

250 gram sushirijst, 400 ml water, 5 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel kristalsuiker, 300- 350 gram zalmfilet (zo vers mogelijk), 1 eetlepel mayonaise,2 eetlepels sojasaus, 1/4 theelepel,

chili saus, 1/4 theelepel sesamolie, sap van een 1/4 limoen, 175 gram sojaboontjes, 1 avocado, 1 bakje zeewiersalade (ongeveer 125 gram), 8 radijsjes, 3 eetlepels rijst azijn, 1 eetlepel kristalsuiker, sesamzaadjes ter garnering (optioneel).

Bereiding:

Bereid en kook de sushi rijst zoals op de verpakking vermeldt staat, hiervoor heb je nodig 400 ml water. Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rijstazijn met het zout en de suiker, totdat de suiker is opgelost. Dit is de dressing voor de rijst. Giet de dressing over de rijst en roer een paar keer om. Laat afkoelen (desnoods in een grote schaal, dat gaat iets sneller) tot kamertemperatuur.

Meng ondertussen de mayonaise met de sojasaus, chilisaus, sesamolie en limoensap. Snijd de zalm in kleine blokjes van 1 x 1 x 1 centimeter en marineer in het mayonaisemengsel. Verwarm in een pannetje de rijstazijn met de suiker en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Marineer vijf tot tien minuten in de zoete azijn. Snijd de avocado in plakjes.

Schep de enigszins afgekoelde rijst (liever nog een klein beetje warm, dan koud) in kommen. Verdeel hierover de zalm, de avocado, de sojaboontjes, radijsjes en de zeewier. Top de poké bowl met sesamzaadjes en serveer meteen.

Wij zoeken alvast een paar mooie schaaltjes uit, halen de sushi stokjes uit de la en smullen maar.

Bent u ook opzoek naar mooie schaaltjes om dit gerecht er net zo mooi uit te laten zien als op de foto? Neem dan eens een kijkje in onze webshop:  www.elinspottery.nl een goed recept smaakt nog lekkerder als het er goed uit ziet. 

Leuk om te weten

v  Poké Bowl is een vissalade die over is gewaaid uit Hawaï en is een combinatie tussen sushi en ceviche.

v  Nee, het heeft niets te maken met een Pokémonbal ;-)

v  Je spreekt het uit als Poh Kay bowl

Hebben jullie leuke en lekkere recepten die jullie willen delen? Stuur deze dan gerust op naar info@elinspottery.nl of laat een berichtje achter op onze facebookpagina!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »